Aito Kuuba - Cuba Autentica 20.11.-2.12.2017 ja 7.-19.1.2018

Aito Kuuba - Cuba Autentica 22.10.-3.11.2018 ja 6.-18.1.2019

Havanna – Santa Clara – Remedios – Camaguey – Sancti Spiritus – Trinidad – Cienfuegos – Varadero – Havanna

Koe nyt aito Kuuba todellisen asiantuntijan Folke Westin opastamana. Havannassa ajetaan vanhoilla amerikanraudoilla ja kuljetaan Hemingwayn jäljillä. Kiertomatkalla tutuiksi tulevat niin sikarin- kuin sokerintuotannon salaisuudet, historia ja nykypäivä, romanttiset kaupungit ja aito maaseutu, suurenmoinen luonto sekä kuubalainen musiikki ja elämänilo. Matkan lopuksi nautitaan auringosta Varaderossa korkeatasoisessa all inclusive -hotellissa.

1. päivä
Lentoon kohti Karibiaa
Aamulento Helsingistä koneenvaihdolla kohti Havannaa. Majoittuminen, matkainfo ja illallinen.

2. päivä
Jenkkiraudoilla Havannaa kiertämään
Aamiainen. Havannan kaupunkikierros tehdään komeasti 50‐luvun amerikanraudoilla. Lounas ja legendaarinen kolmen torin kävely UNESCOn suojelemassa, upeasti restauroidussa Havannan vanhassa kaupungissa.

3. päivä
Hemingwayn jalanjäljillä
Aamiainen. Kuuluisa kirjailija rakasti Kuubaa ja asui täällä vakituisesti yli 20 vuotta. Seurataan Papan jalanjälkiä ympäri Havannaa. Tutuksi tulevat kotikartano Finca Vigia, Cojimarin kalastajakylä ja Ambos Mundos -hotelli. Nautitaan havannalainen lounas Papan tyyliin ja juodaan mojitot La Bodeguita del Mediossa ja daiquirit Floriditassa, aivan kuten Hemingway ystävineen teki aikoinaan.

4. päivä
Vallankumoussankari Che Guevara
Aamiaisen jälkeen ajetaan Santa Claran kaupunkiin, jossa tutustutaan Che Guevaran mahtavaan monumenttiin, mausoleumiin ja museoon. Tämä argentiinalainen tohtori tuli maailmankuuluksi vallankumousfilosofina ja armottomana taistelijana. Santa Clarassa hän saavutti joulukuussa 1958 suurimman voittonsa, joka ratkaisi vallankumoussodan, ja sen vuoksi kaupunki tunnetaan Che Guevaran kaupunkina. Lounas. Iltapäivällä jatketaan matkaa Remedioksen pienkaupunkiin ja tutustutaan pittoreskiin vanhan kaupungin toriin sekä San Juanin hämmästyttävään kirkkoon, jonka arvokkain esine lienee patsasharvinaisuus: Raskaana oleva neitsyt Maria. Yöpyminen Remedioksessa

5. päivä
Kansan mies ‐ Camillo Cienfuegos
Aamiainen. Siinä missä Che nousi maailmanmaineeseen, sai Camillo tyytyä sankarirooliin vain omassa Kuubassaan. Syynä lienee hänen lyhyt elinaikansa, joka päättyi traagiseen lento‐onnettomuuteen 1960, vain vuosi vallankumouksen voiton jälkeen. Tutustutaan Yaguajayn kaupungissa mielenkiintoiseen muistomerkkiin ja museoon, joka heijastaa hyvin miehen värikästä uraa baaritarjoilijasta vallankumousarmeijan komentajaksi. Illallinen Camagüeyssa, yöpyminen kaupunkihotellissa.

6. päivä
Camagüey – Keski‐Kuuban kulttuurikeskus
Aamiainen. Camagüey, alkuperäiseltä nimeltään Santa Maria Puerto Principe, on yksi niistä seitsemästä alkuperäiskaupungista, jotka Kuuban valloittaja Diego Velazquez perusti vuonna 1514. Kaupunki tunnetaan kirkkojen kaupunkina ja vilkkaana kulttuurikeskuksena, jossa etenkin klassinen baletti ja moderni kuva- ja veistostaide kukoistavat. Tutustutaan sokkeloisen vanhan kaupungin kujiin ja toreihin, sekä vieraillaan kirkoissa ja taideateljeissa.

7. päivä
Sokerimyllyjen laakso
Aamiainen. Lähdetään kohti itää, Sancti Spiritiuksen vuonna 1513 perustettuun kaupunkiin. Lyhyt kävelykierros vanhassa tunnelmallisessa keskustassa, jonka jälkeen matka jatkuu Valle de los Ingenios –laaksoon. Tämä laakso oli 1800‐luvun puolessavälissä maailman tuottavin sokerinviljelyalue, ja vanha orjatorni muistuttaa julmuudesta, jolla valtavat rikkaudet aikanaan hankittiin. Markkinoilta löytää paikallisten käsityöläisten upeita tuotoksia. Jatketaan vielä Trinidadiin, jonne saavutaan auringonlaskun aikaan. Illallinen ja majoittuminen.

8. päivä
Trinidadin hurma
Aamiainen. La Villa la Santissima Trinidad ‐ perustettu vuonna 1514 ‐ on eittämättä Kuuban parhaiten säilynyt kolonialistinen kaupunkikokonaisuus. Sen pastellinsävyiset matalat talot, mukulakivikadut ja ‐kujat sekä huikeat markkinatorit luovat mahtavan kaupunkikuvan, joka hakee vertaansa koko maailmassa. Tutustutaan mukulakivikujia kävellen Trinidadin idylliseen vanhaan kaupunkiin ja poiketaan museoiden ohella Casa de La Trovan musiikkibaarissa iltapäivätansseilla. Lounas kaupungilla, ilta vapaa.

9. päivä
Everstin kasvitarha ja ripaus Ranskaa
Aamiainen. Matka jatkuu länteen pitkin rantatietä Escambray‐vuoristoketjua myötäillen. Tutustutaan jenkkieversti Edward F. Atkinsin perustamaan valtavaan Jardin de Botanicoon, jossa on esillä muun muassa 280 eri palmulajia. Nautitaan luonnon rikkaudesta ja vehreydestä. Jatketaan Cienfuegosiin, jonka upea keskustori tarjoaa tyylikästä ranskalaisvaikutteista 1800‐luvun uusklassista arkkitehtuuria. Kaiken kruunaa kuitenkin kaupungin niemenkärjessä sijaitseva Kuuban merkillisin rakennus, sokeriparoni El Vallen hämmästyttävä palatsi, jonka kattoterassilla ihaillaan näköalaa ja juodaan cocktailit. Lounaan jälkeen majoittuminen rantahotelliin. 

10. päivä
Kohti Varaderoa
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti pohjoisrannikkoa ja Kuuban suosituinta lomakaupunkia Varaderoa. Ajetaan Gardenan pikkukaupungin läpi, ja nähdään maailman ainoa polkupyörämonumentti ja aukio, jolla Kuuban lippu nostettiin ensimmäisen kerran salkoon vuonna 1848. Varaderoon saapuessa tutustutaan kylän värikkääseen markkinatoriin, jossa on valtava valikoima kuubalaista käsityötaidetta. Majoittuminen viihtyisään all inclusive –hotelliin ‐ on aika viettää täyttä lomailijan elämää.

11. päivä
Rentoa lomailua rannalla
Nyt on aikaa nauttia hotellin all inclusive ‐palvelusta, joka sisältää kaikki ruuat ja baarien tarjoamat juomat. Harrastusmahdollisuudet ovat täällä loistavat: Varaderon golfkenttä on vain kivenheiton päässä, ja tarjolla on myös syvänmerenkalastusta, purjehtimista ja sukeltamista! Lene vetää lisäksi halukkaille aamujumppaa ja iltapäivällä tanssitreenit. Illallisen jälkeen siirrytään hotellin teatteriin nauttimaan värikkäästä show’sta.

12. päivä
Kaikki loppuu aikanaan
Aamupäivällä ehtii vielä koko sydämellä nauttia hotellin antimista ja palveluista. Yhteinen jäähyväislounas, jonka jälkeen lähdetään kohti Havannan lentokenttää.

13. päivä
Kotimaan kamaralla
Euroopan välilaskun jälkeen saavutaan Helsinkiin illansuussa. Aito ja ainutlaatuinen Kuuba on nähty ‐ nyt on kuvien ja muistojen aika!

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.50
Amsterdam - Havanna 12.35 - 17.15
Havanna - Amsterdam 19.15 - 10.35+1
Amsterdam - Helsinki 14.00 - 17.25

Lentoaikataulu päivitetty 2.8.2017

Hotellit
Päivät 1–4, Hotel Plaza tai vastaava, Havanna, 3 yötä
Päivät 4-5 Remedios, kaupunkihotelli,  1 yö
Päivät 5-7, Camagüey, kaupunkihotelli, 2 yötä
Päivät 7-9, Casa Particular - kotihotelli, Trinidad, 2 yötä
Päivät 9-10, Pasacaballo, Cienfuegos, 1 yö
Päivät 10-12, Varadero, Melia Varadero, 2 yötä

3138.- €

Hintaan sisältyy
• KLM:n lennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneissa
• puolihoito, Varaderossa all inclusive**
• ohjelman mukaiset retket ja pääsymaksut museoihin
• Kuuban turistikortti
• asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa

**Puolihoitoon sisältyy päivittäin aamiainen sekä lounas tai illallinen. All inclusive –palvelu sisältää ruokien lisäksi virvokkeita, olutta, viiniä ja paikallisia juomia – ei tuontialkoholia.

Etu Taloustaito-lehden lukijoille -100 €. Koskee vain uusia varauksia.

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 830 €
• Tropicana‐kabareen pääsylippu
• kuubalaisen henkilökunnan palvelurahat
• museoiden kuvausmaksut

Ohjelmaan ja majoituspaikkoihin saattaa tulla kuubalaisten järjestäjien ja viranomaisten tekemiä muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Varaukset ja tiedustelut:

www.lomalinja.fi

folkewest.travelclub@gmail.com

Tekstiviestit: 045-2684066

Puhelut: 045-8844540

 

Etusivulle Tulosta sivu Ota yhteyttä Info På svenska Suomeksi In English