KUBA - JAMAIKA FRIDFULL JYLKRYSS 18.12.-28.12 2017

Upplev Karibien på ett nytt och bekvämt sätt!Land- och Havsresan FRIDFULL JULKRYSSNING KUBA & JAMAICA 11 DYGN 18.12.-28.12. 2017

Upptäck facinerande Havanna i två dagar  – kryssa en vecka runt hela Kuba med besök i fREolika hamnar och en dag på Jamaica. Koppla sedan av den sköna Vinjales dalen  i två dagar. Gör intressanta utfärder med Kuba experten Folke West eller gå i land på egen hand!

SE MERA – SITT MINDRE!

Vi inleder vår resa  med att bekanta oss med det facinerande Havanna i två dagar – sedan stiger vi ombord på vårt kryssningsfartyg Celstyal  Cristal som för oss tryggt från hamn till hamn medan vi sover. Själva kryssningen tar 7 dygn och vi besöker tre kubanska orter: Havanna –  - Cienfuegos – Santiago , och som extra bonus Montego Bay på Jamaika. På de olika orterna kan vi välja mellan en intressant Folke West excursion eller ta oss runt på egen hand. Efter själva kryssningen väntar oss två  vilodagar på ett trevligt All Inclusive strandhotell i Vaardero. Med buss skulle det bli över 300 tunga mil på gropiga kubanska vägar. Nu åker vi runt hela Kuba på vårt flytande hotell Louis Cristal och anländer alltid välutvilade till följande hamn. 

Vår land och havsresa börjar i Havanna! Resan inleds söndagkväll med två underhållande dygn i Havanna! 

Måndag trevlig Havanna utfärd med gamla klassiska dollargrin samt en rundvandring i den Unesco beskyddade gamla stan. På måndagkväll  är det dags att stiga ombord på  vårt kryssningsfartyg Celestyal  Cristal där vi intar välkomstmiddag 

På tisdagen är det en intressant Hemingway utfärd med Kubaexperten Folke West. På eftermiddagen återkommer vi till Celestyal  Cristal som lättar ankar klockan 16. På onsdagen avkopplande dag ombord med Folke Wests kryssningsklubb.Torsdag  besöker vi det  franskbetonade  vackra Cienfuegos med klassisk arkitektur och en intressant botanisk park

Fredag erbjuds calypso och reggae toner på färggranna Jamaika. 

Lördag  blir det exotiska Santiago de Cuba, musikens mekka och revolutionens vagga.

Söndag blir det havsdag Folke West håller kryssningsklubb ombord och berättar om Kubas dramatiska historia och rika kultur samt framtids utsikter.  

Måndag morgon återvänder vi  till Havanna och efter halva dagen blir det  transfer till Vinjales fagra dal där vi kopplar av i två sköna dygn på den och bekantar oss med liv och leverne på den kubanska landsbygden !

Vårt fartyg Celestyal Cristal  är ett finskbyggt ståtligt fartyg , inte fär stort och inte för litet, utan just lagom för att vara trivsamt , 162 m  långt, nio våningar, och 480 hytter. Fartyget har fyra restauranger, buffet och olika à la carte. Det finns fyra barer, sportpub, diskotek och teatersalong. Swimmingpool, gym med massage, jacuzzi och bastu håller oss i form och förutom soldäckena så är akterdäcks sundown terasser i de olika våningarna speciellt attraktiva.

Konferensutrymme, klubblokal, Internet corner, fotoshop, taxfree shop, beautysaloon och läkarstation betjänar nästan dygnet runt. På kvällen lockar en stilig showteater och ett stort diskotek samt ett Casino där man kan pröva sin lycka!

Hytterna, är väl tilltagna 12 – 15 m2  och försedda TV , telefon , kylskåp . hårtork, dusch och toalett sedan större sviter. Fär familje resenärer praktiska 4 persons hytter med nedfällbara ävre sängar.Hytterna städas dagligen under kryssningen.

Underhållningen ombord är av hög internationell klass och består av en stor kubansk orkester och danstrupp samt vältränade akrobater från Kanada. Varje kväll bjuds det på en ny show i den eleganta showteatern, och därtill bjuds det på gästspel av lokala kubanska artister i tre olika städer, cirkus i Havanna, afrodans i Santiago och flamenco i Cienfuegos. Det är precis som iland på Kuba, musik och dans hela dagen lång! 

Folke West håller dagligen kryssningsklubb ombord före middagen där han berättar med ord och bild om Kubas historia och nutid, om kommande utfärder och övriga aktiviteter. Utfärderna behöver inte beställas i färväg utan kan reserveras ännu ombord. 

 

Allt detta ingår i resans pris, från 2995.-  per person i dubbel hytt inre hytt och 3275.- i yttre hytt med fönster.

All Inclusive srvics mmed mat och dryck ombord  

Hotell i Havanna och Vinjales dygn i 3 dygn

Hytt i premier klass ombord på Louis Cristal 7 dygn 

Två utfärder i Havanna och en Santiago samet en utfärd i Vinjales   med Folke West 

Halfboard i Havanna 2 dygn – All Inclusive ombord 7 dygn- med alla måltider och deycker. Halfboard  i Vinjales 2 dygn

Flyg till Havanna tur/retur , transfers mellan Hotell och fartyg i Kuba.

Svenskspråkig guidning under kryssningen  

OBS! Utfärderna i Jamaika och Cienfuegos beställs och betalas ombord!

¡Bienvenidos a Cuba! Väl mött på Kuba !

 

FÖRFRÅGNINGAR OCH INFO:   BESTÄLL BROSHYR !

folkewest.travelclub@gmail.com

Texta eller ring  045-2684066, !


Hemsida Printa ut sidan Kontakta oss Info På svenska Suomeksi In English