COSTA RICA - PANAMA RUNDRESA 2.12.-19.12.2017

 Naturresa Costa Rica – Panama 04.12- 19.12 2017

 

Flyg över Atlanten

 

Dag 1, 4.12. Flyg Helsingfors – Amsterdam - Panama City. Start från Helsingfors tidigt på morgonen, planbyte i Amsterdam, ankomst på eftermiddagen lokal tid, transfer till hotellet och inkvartering. Reseinfo och välkomstcocktail.

 

Panama City och Panama-kanalen

 

Dag 2, 5.12. Panama City är den äldsta staden vid Stilla Havets kust, grundad redan 1519. Under vår stadsrundtur bekantar vi oss med den fotografiska ruinstaden, den förtjusande gamla stan och fantastiska Business City full av skyskrapor. På eftermiddagen lär vi känna Panama-kanalens intressanta historia i utställningscentret Miraflores, där vi på nära håll kan följa med skeppen som kör genom slussarna. Kanalen stod ursprungligen färdig år 1914 och utvidgningen år 2016.

 

 

Costa Ricas huvudstad San Jose

 

Dag 3, 6.12. Morgonflyget till Costa Ricas huvudstad San Jose räcker bara en timme. Väl framme har vi en stadsrundtur som börjar med San Joses historiska fästning, därifrån fortsätter vi till den sagolika teatern i gamla stan och som socker på botten besöker vi det berömda guldmuseet Museo Oro, vars Maya-samlingar är unika i hela världen. Som avslutning på dagen avnjuter vi en middag åtföljd av lokal musik och dans i en förtjusande bergsrestaurang, som har fin utsikt ner till staden San Jose i dalen.

 

Ekodag i en krater

 

Dag 4, 7.12. Resan fortsätter till naturparken Poas Volcano. När vi närmar oss bergen kan vi på sluttningarna se olika odlingar, allt från jordgubbar på de lägre nivåerna till kaffet på den övre platån. När vi kommer fram kan vi se in i vulkanen Poas pyrande krater och då vi vandrar till Botos-dalen iakttar vi de olika ekologiska zonerna i Costa Ricas natur. Växtvärlden är förbluffande artrik, i FN:s växtartstatistik ligger Costa Rica som tvåa i världen. Till kvällen fortsätter vi till bergsbyn La Fortuna.

 

Arenals hängande broar och heta källor

 

Dag 5, 8.12. La Fortuna ligger i Costa Ricas mest kända nationalpark Arenal, som är hela 10800 hektar stor. Själva vulkanen Arenal är aktiv och 1643meter hög. Det populäraste stället i naturparken är de hängande broarna, längs vilka vi på morgonen promenerar i höjd med regnskogens trädtoppar. Därifrån fortsätter vi till La Fortunas ståtliga vattenfall och på eftermiddagen kommer vi till vulkanen till en badinrättning med heta källor, där vi simmar och badar och njuter av det hälsofrämjande vattnet och den fina utsikten.

 

 

 

 

 

 

Mot Atlanten

 

Dag 6, 9.12. Start tidigt på morgonen med buss mot Atlant-kusten och naturparken Tortuguero. Vid halva vägen förflyttar vi oss från bussen till en utflyktsbåt och tar oss genom djungeln längs slingriga floder mot Atlantens kust. Väl framme checkar vi in på det idylliska ekohotellet. Tortuguero hör till Costa Ricas populäraste naturbesöksmål – med all orsak för här känner man att man faktiskt vilar i moder naturs famn. När mörkret faller är naturens konsert mäktig.

 

Havssköldpaddornas rike

 

Dag 7,10.12. Vi bekantar oss med den enorma naturparken Tortuguera som sträcker sig över ett inalles 19000 hektar stort område. Den är världsberömd för att skydda sköldpaddor, ett projekt som presenteras grundligt för oss i naturparkens central. Under promenaden i den tropiska regnskogen ser vi färggranna fåglar (över 300 arter har iakttagits) samt apor, trögdjur, färggranna ödlor och andra kräldjur. 

 

Längs kanaler – bananer som vägkost

 

Dag 8, 11.12. Resan fortsätter med båt, vi åker längs smala floder och kanaler genom den tropiska regnskogen mot hamnstaden Limon, som är Costa Ricas största hamn för bananexport.  Under resan kan man se krokodiler. Det finns begränsat med bosättning, längs floderna ser vi bara några indianer som bor i anspråkslösa bambuhyddor byggda på pelare.  När vi kommit fram fortsätter vi med buss till den förtjusande strandbyn Puerto Vieja, där vi inkvarteras i ett landsortshotell.

 

Cujahitas öde stränder

 

Dag 9, 12.12. På morgonen tar vi en simtur vid Cuajita naturparks öde stränder och besöker indianernas Iguana-ödlefarm. På eftermiddagen förflyttar vi oss över gränsbron till Panama till skärgården Bocas del Toro. Inkvartering i kuststaden Bocas, som är berömd för sina näpna pepparkakshus och sitt livliga restaurangliv.

 

Bocas del Toro – Bada i Tjurens gap

 

Dag 10, 13.12. I Bocas de Toro skärgård finns Panamas bästa stränder. Vår båtutflykt för oss till Delfinbukten, där vi underhålls av de lekfulla fritt simmande delfinflockarna. Utfärden går vidare i vackra skärgårdslandskap och bjuder på bad och snorkling vid den långa stranden Isla Bastimento med palmer och fin sand.  

 

 

Färd över bergen

 

Dag 11, 14.12. På morgonen med båt till kusten och staden Amilrante, där startar vår fantastiska färd över bergen. Under resan besöker vi Ngöbe – Bugle indianstammens autentiska by, där man bl.a. odlar världsberömd kakao. Vi bekantar oss med indianernas dagliga liv och sysslor och får se en minnesvärd dansuppvisning. Färden går vidare och vi kommer till dalen där staden Boquete ligger, där inkvarteras vi i ett trivsamt bergshotell. 

 

Upp i det blå

 

Dag 12, 15.12. Tidigt på morgonen möjlighet att åka ned med den otroliga Canopy repbanan (frivilligt, mot extra avgift). Vi vandrar i naturparken Amistad och beundrar den rena bergsluften och de fantastiska landskapen. Här uppe i bergsområdets eviga vår trivs en sällsynt fågel, den endemiska och färggranna Quetzal. På eftermiddagen gör vi en utflykt till de förtjusande parklandskapen och den blommande dalen i Boquete.

 

Draculas lockrop

 

Dag 13, 16.12. Vår landsbygdsutfärd för oss till byn Cerro Punta, där man på de branta odlingsterrasserna odlar nästan alla Panamas grönsaker. Vi besöker den berömda orkidéfarmen Dracula, som är ett mecka för orkidéfantasterna i Mellan-Amerika. På eftermiddagen fortsätter vi till Chiriquis huvudstad David, därifrån flyger vi till Panama City. Flygresan räcker en knapp timme och väl framme checkar vi in i ett flott centrumhotell, där vi kan beundra de otroliga skyskraporna och Stilla Havet.  

 

Ledig dag i Panama City

 

Dag 14, 17.12. Det finns många möjligheter för dagen – en båtutflykt till skärgården – en dag i djungeln -  Frank Gehrys fantastiska naturvetenskapliga museum– en stadspromenad eller en vilodag vid hotellets fina bassänger. Denna Mellan-Amerikas fantastiska metropol lockar på kvällen med hundratals restauranger och barer

 

Fart på dollarsedlarna!

 

Dag 15, 18.12. Dags för presenterna – nu finns det möjlighet till förmånlig shopping – Panama Citys utbud är exceptionellt stort, allt från indianmarknaden till Mellan-Amerikas finaste shopping center on Multi - Plaza. Vi har hela dagen tid, för flyget till Europa går först i början av kvällen.

 

Tillbaks till Finland

 

Dag 16, 19.12.. Efter mellanlandning i Europa anländer vi till Finland sent på eftermiddagen. Vår mångsidiga naturresa är förbi, nu är det tid för bilder och minnen!  

Hotell

 

Panama City, Country Inn & Suites 2 dygn

San Jose, City Hotel 1 dygn

La Fortuna, San Bosco Inn 2 dygn

Tortuguero, Pacira Lodge 2 dygn

Puerto Vieja, Villas del Caribe 1 dygn

Bocas del Toro Hotel 2 dygn

Boquete Star Trek hotel 2 dygn


Panama City Hilton 2 dygn


Förfrågningar folkewest.travelclub@gmail.com

tel eller text 045 2684066

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COSTA RICA- PANAMA RESAN PUBLICERAS  SÖNDAG KL 15 !

 

 

ÄVENTYRSRESA TILL PANAMA 30.7. -13.08. 2015

PANAMA CITY- DJUNGELN- INDIAN ÖARNA- PÄRLÖARNA MED VALAR !

Dag1. Ankomst med KLM till Panama City KL. 17.40 , transfer till hotel Country Inn & Suites som ligger alldeles invid Panama kanalen och Bridge of America

Dag 2. Facinerande Panama kanal kryssning med lunch ombord. Vi åker genom tre av kanalens jätteslussar med orginalmaskineri från 1914, från Stilla Oceanen upptill Gatunsjön och lyfts sammanlagt över 30 meter. Efter kryssningen besöker det intressanta kanalmuset .

Dag 3. Panama City Rundtur , Vi besöker den urprungliga ruinstaden som förstördes av piraten Captain Morgan 1684, den fransk inspirerade vackra gamla stan och den imponerande nya staden kallad business city med hundratals skyskrapor, god tid för lunch och shopping med billiga dollarpriser.

Dag 4. Djungelbåt till Gatun Sjön , Vi spenderar en hel dag Gatun Djungeln delvis med båt delvis vandrande längs små djungelstigar, vi ser krokodiler och sköldpaddor samt apor och färggranna fåglar.

Dag 5 Vi flyger kors över Panama till Atlant kusten och landar på San Blas öarna i Kuna indianernas autonoma rike.som består av över 400 hundra palm beprydda öar cch skär, varav ett fyrtiotal är bebodda av närmare fyrtiotusen indianer.

Dag 6. En dag i indianernas samhälle bjuder på stora upplevelser, Vi bekantar oss med deras dagliga sysslor och historika traditioner samt rika kulturarv, med dans och musik All detta avrundar vi med skönt dopp i Atlantens varma böljor, indianerna bjuder på läcker fiskbetonad helpension !

Dag 7. Pärlöarna är vårt nästa etappmål, närmare bestämt Isla Contadora som i fornstora dar var centrum för pärlfiskningen , där bosätter vi på Contadora Resort ett hotel i traditionell karibisk stil beläget direkt på den största stranden Playa Larga.

Dag 8. Vi bekantar oss till fots med Contadora , dess lilla skärgårdsby ligger i stark kontrast med de nya jetset lyxvillorna , enligt uppgift ägda av bland annat Julio Iglesias och Oscar de la Renta. Idylliska Contadora bjuder på sex små vackra stränder bland dem givetvis Playa Sueco - nudiststranden , allt inom walkingdistance !

Dag 9. "Valjakten" inleds idag, vi beväpnar oss med kamera och video och kör runt mellan öarna spanande efter dessa Oceanens bjässar som så här års besöker Pärlöarnas vatten tillsamman med sina nyfödda ungar ! Vi gör flera strandhugg på öde öar och stränder. Här filmades även de svenska Survivor Tv-seriens ansnitt i en totalt oförstörd öde natur.

Dag 10  "Valjakt" del två , vi besöker nya skär och öar det finns över tvåhundra att välja på i detta skärgårdsparadis.

Dag11 . Vi flyger tillbaka till Panama City för att inleda slutspurten på semestern med shoppande i Albrook storslagna köpcentrum där allt är väldigt attraktivt, tack vare den låga dollarkursen och de fenomenala varu utbudet.

Dag 12  Ledig dag i Panama City, kanske lite läcker mat och en klubbrunda i Buena Vista distriktet

Dag 13 Vi hinner ännu vila ut ordentligt och ta en sista runda på stan innan det är dags för transfer till KLM s flyg som avgår 19.35.

Dag 14  Efter planbyte i Amsterdam landar vi Sverige, dags att smälta intryckena och titta på  alla de fantastiska bilder du har tagit !

 

HOTELL

 Country Inn& Suites Amador, invid kanalen . Fyra dygn med frukost

 San Blas indian hyddor, två dygn med full pension

 Contadora Island Resort , fyra dygn med All Included Service

 Hotel Costa Inn, mitt i stan två dygn med frukost

 

Samtliga i programmet nämnda utfärder ingår :

UTFÄRDER

Panama kanal kryssning

Djungel båt på Gatun sjön

Expedition till San Blas

Contadora runt till fots

Islandhopping med valjakt 1

Islanfopping med valjakt 2

Panama City Tour

 

TRANSFERS

In and out till internationella flygplatsen Tocumen

In and out till nationella flgplatsen Albrook

In and out till flygplatserna I San Blas och på Contadora.

Förfrågningar,

Folke West Travel Club  Email folkewest.travelclub@gmail.com, +50767505301

PRIS € 2495.-  SINGLE TILLÄGG 600.- 

Arrangör i Panama Pesantez-Tours, Panama City , Panama

Hemsida Printa ut sidan Kontakta oss Info På svenska Suomeksi In English