KUUBAN WAPPU 26.4. - 7.5.2018, 9 VRK/10 PV

KUUBAN WAPPU 26.4. - 7.5.2018, 9 VRK/10 PV 

Viñales  – Havanna  - Santa Clara - Trinidad – Cienfuegos – Havanna

Koe nyt Kuuba todellisen asiantuntijan Folke Westin opastamana. Kuuban Wappu -kiertomatkalla tutustutaan perinpohjin kuubalaiseen kulttuuriin ja elämänmenoon. Lisäksi koetaan Aito Kuubalainen Wappu, jossa yhä marssitaan liput liehuen!

Havnnassa ajetaan vanhoilla amerikanraudoilla ja kuljetaan Hemingwayn jäljillä. Matkan varrella tulevat tutuksi Kuuban historia ja nykypäivä, mielenkiintoiset kaupungit ja aito maaseutu, suurenmoinen luonto ja upeat viljelykset sekä kuubalainen musiikki ja tanssi. Kaiken kruunaa kuubalaisten räiskyvä elämänilo!

Matkan isäntänä Folke West

1. päivä 26.4. Lentoon kohti Karibiaa


Lähtö Aamutuimaan Helsingistä, saapuminen illansuussa Kuubaan, josta transfer  Pinar del Rion provinssiin UNESCOn suojelemaan Viñalesiin, jossa kasvatetaan Kuuban kuuluisien sikareiden lehdet. Perillä illallinen ja matkainfo.

2. päivä 27.4. Viñales, kappale kauneinta Kuubaa

Tänään nähdään luonnonkaunis Viñalesin laakso sokeritoppavuorineen. Käydään onton vuoren luolassa, ihaillaan jättimäistä kallioseinämaalausta ja nautitaan paikallisten muusikoiden tahdittamana maalaishenkinen possulounas. Vierailu yksityisellä ekoloogisella maatilalla sekä
sikarifarmilla. Illalla kävellään läpi Viñalesin viehättävän maalaiskaupungin.

3. päivä 28.4. Jenkkiraudoilla Havannaa kiertämään
 

Aamiaisen jälkeen palataan Havannan ja lähdetääm  komeasti laajalle  kaupunkikierrokselle  50‐luvun amerikanraudoilla. Lounas vanhassa kaupungissa. Iltapäivällä seuraa legendaarinen kolmen torin kävely UNESCOn suojelemassa, upeasti restauroidussa Havannan vanhassa kaupungissa. Retken hinta 50.- / hlö.

4. päivä 29.4. Havanna Hemingwayn jalanjäljillä


Kuuluisa kirjailija Ernst Hemingway rakasti Kuubaa ja asui täällä vakituisesti yli 20 vuotta. Seurataan Papa Hemingwayn jalanjälkiä ympäri Havannaa. Tutuksi tulevat kotikartano Finca Vígia, Cojimarin kalastajakylä ja Ambos Mundos -hotelli. Nautitaan havannalainen lounas Papan tyyliin ja juodaan mojitot La Bodeguita del Mediossa ja daiquirit Floriditassa ihan kuten Hemingway ystävineen teki aikoinaan. Reken hinta  50.- / hlö

5. päivä 30.4. Vallankumoussankari Che Guevara


Aamiaisen jälkeen ajetaan Santa Claran kaupunkiin, jossa tutustutaan Che Guevaran mahtavaan monumenttiin, mausoleumiin ja museoon. Tämä argentiinalainen tohtori tuli maailmankuuluksi vallankumousfilosofina ja armottomana taistelijana. Santa Clarassa hän saavutti joulukuussa 1958
suurimman voittonsa, joka ratkaisi vallankumoussodan, ja sen vuoksi kaupunki tunnetaan Che Guevaran kaupunkina. Tutustumme Che Guevaran monumenttiin, mausoleumiin ja museoon ennen kuin jatkamme Trinidadiin. Lounas matkan varrella.

6. päivä 1.5. Wapun kulkue Kolminaisuuden kaupungissa

1514 perustettu Trinidad on  UNESCOn suojelma kaupunki on Kuuban parhaiten säilynyt siirtomaa-ajan kaupunkikokonaisuus ja luo sykähdyttävät puitteet perinteiselle Wappukulkueelle. Sen pastellinsävyiset matalat talot, mukulakivikadut luovat mahtavan kaupunkikuvan, joka hakee vertaansa koko maailmassa. Lukuisat baarit ja ravintolat tarjoavat hyvää ruokaa ja monipuolista viihdettä ja upeat ateljeet sekä värikkäät markkinatorit luovat mahtavat puitteet Wapunpäivän viettoon.

7. päivä 2.5. Vapaapäivä Trinidadissa
kukin mielensä mukaisesti – Anconin kaunilla rannalla nauttien – Topes de Collantesin vuoristossa patikoiden tai kaupungilla shoppaillen.

8. päivä 3.5. Ripaus Ranskaa


Cienfuegosin upea keskustori tarjoaa tyylikästä ranskalaisvaikutteista 1800‐luvun uusklassista arkkitehtuuria. Kaiken kruunaa kuitenkin kaupungin niemen kärjessä sijaitseva Kuuban merkillisin rakennus, sokeriparoni El Vallen hämmästyttävä palatsi, jonka kattoterassilla ihaillaan näköalaa ja juodaan cocktailit ja pursiseuralla lounas. Illaksi palataan Havannaan, viimeisen illan viettoon.
 
9. päivä 4.5. Hasta la vista
Puolen päivän jälkeen lähdetään kohti Havannan lentokenttää, kotimatka odottaa.

10. päivä 5.5. Kotimaan kamaralla
Euroopan välilaskun jälkeen saavutaan Helsinkiin illansuussa. Ainutlaatuinen Kuuba on nähty - nyt on kuvien ja muistojen aika!

Matkan hinta:

Tuplahuoneessa 1695 / hlö. Lisämaksu singlehuoneesta on 350.-

Lisämaksusta
Kuuban viisumi maksu 30.- / hlö
Havannan kierros jenkkiautoilla ja kävellen 50.-
Hemingwayn jalanjäljillä -retki  50.-  

Hintaan sisältyy
* Air Francen/KLM:n lennot turistiluokassa
* Ohjelman mukaiset yöpymiset kahden hengen hotellihuoneissa premier luokan Casa Particular kotihotelleissa.
 * Aamiaiset päivittäin sekä ohjelmassa mainitut Viñalesin  Santa Claran ja Cienfuegosin retket ja lounaat 

Lisämaksusta
*Kuuban viisumi maksu 30.- / hlö
*Havannan kierros Amerikan raudoilla ja neljän torin kävely 50.-
* Hemingwayn jalanjäljillä retki 50.-   
• yhden hengen huoneen lisämaksu 350.-
• kuubalaisen henkilökunnan, oppaiden ja kuljettajientippirahat
  Museoiden kuvausmaksut 1 – 5 CUC/ museo


Lennot
Helsinki – Amsterdam 07.00 – 08.45
Amsterdam – Havanna 10.35 – 16.25
Havanna  – Amsterdam 17.20 – 08.30 +1
Amsterdam – Helsinki 13.50 – 17.15
Majoitus
Premier luokan kotihotelleissa

Varaukset: 
folkewest.travelclub@gmail.com

Info  www.folkewest.com

                                                                                                                                                                              

 

 

Etusivulle Tulosta sivu Ota yhteyttä Info På svenska Suomeksi In English